sâmbătă, 23 iunie 2012

MIHAELA CHIŢAC, Între entuziasm şi scânteie

Mihaela Chiţac
Care a fost scânteia care a produs această ardere, cu inima, în afara poeziei, în crearea Artei conversaţiei?


EG: Scânteia este ca picătura care umple paharul sau cea care nu mai încape în pahar, se rostogoleşte şi îşi caută cuib. 

Mihaela Chiţac
În ce mod formaţia ta profesională în domeniul educaţiei tinerelor generaţii şi-a pus amprenta asupra personalităţii tale creatoare? De unde provine entuziasmul tău inegalabil cu care te angajezi în realizarea proiectelor cu caracter cultural?

 
Sunt ca un regizor, mânuind, cu atâta subtilitate, căutările prin labirinturi, extrăgând ceea ce contează, înfruntând lumea, chiar ocolind-o... Şi ce zile luminoase, ce nopţi înmiresmate, când cuvintele curg în ploi; când versul păleşte, când se aud muzici divine, într-un preludiu fără sfârşit; doar mereu început, aici, la ARTA CONVERSAŢIEI. Am fost împreună de Înviere, aducând un strop de lumină sfântă în casa noastră, să ne vegheze gândurile, să ne inspire, să plutim pe aripi de nemărginire, să ne înălţăm spiritual, cu pasiune, cu graţie, cu respect. Am fost împreună de Ziua poeziei.  Sunt momente în viaţă în care pricepi că eşti sus pentru că cineva face eforturi să te ridice, iar el, ajunge, la rândul lui, acolo, când contribui şi tu. Când eşti printre prieteni, înveţi şi la coborâre, şi la urcuş; înveţi că nimic nu rămâne nemişcat; înveţi că după o vale vine un munte; înveţi mereu.

Mulţumesc.

Eli Gîlcescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu